Foto Kediri Kuno – Pabrik Gula Minggiran


Wah seneng banget dapat foto ini, karena saya asli dekat situ. Foto-foto ini koleksi KITVL kampus di belanda sana. Foto ini diambil pada tahun 1920. Lokasinya di sebelah utara pasar Bangsongan, di sekitar stasiun minggiran sekarang.

pabrik gula minggiran Foto Kediri Kuno   Pabrik Gula Minggiran

Mesin PG minggiran

pabrik gula minggiran2 Foto Kediri Kuno   Pabrik Gula Minggiran

PG minggiran

PG minggiran Foto Kediri Kuno   Pabrik Gula Minggiran

PG minggiran

saat ini ada tinggal bekas PG minggiran ini yaitu bangunan rumah pimpinan pabriknya.

gerbang jalan Kediri minggiran Foto Kediri Kuno   Pabrik Gula Minggiran

Gerbang jalan kediri minggiran tahun 1910

dan ada juga gerbang masuk ke daerah minggiran dari arah kediri. Foto tahun 1910.

LOKASI

[wp_geo_map]

Sunday, June 27, 2010 by Coliq

Coliq

Web Designer/programmer/developer aseli Kediri. Suka utak-atik aplikasi/script open source, wordpress, joomla, dkk.. Founder dari wongkediri.com

Blog · FB · Twitter · Plurk


19 Comments for this post

alfan says:
June 28, 2010 at 5:05

lokasi gapura minggiran d sebelah endi liq?
pas lwt kono ben iso mbayangne pas gapurane sik ono..

Coliq says:
June 28, 2010 at 5:15

@alfan: Wah iku sing ga ngerti.. ga ada keterangan lokasi detil. cuma keterangan gapura/gerbang masuk jl minggiran-kediri

alfan says:
June 28, 2010 at 6:38

mgkn sktr pal kilometer lor pom bensin..
biasane wong londo kan lek gawe gapura sekaligus dadi tetenger/pathok..
mugo2 ae pas ono wong nduduk lemah nggon cagak bendera gae bsk agustusan, ndilalah pas pondasi gapura..

andik says:
July 9, 2010 at 4:46

mugo-mugo sing ditemokne pas dudk ga cm gapurone tp yo sak tembok mubeng…

Mei says:
September 24, 2010 at 3:12

Mungkin sekitar stasiun …salam kenal he he dari Wong Mbangsongan :) )

CoLiq says:
September 24, 2010 at 7:53

@Mei: Bangsongan ndi Mbak? mestine ndak, opo mulai batas paling selatan minggiran? kidule pasar paling

TONO says:
September 26, 2010 at 12:37

he.. salam kenal..
aku rek gerdu- bangsongan..
sepertinya pabrik gilone ono ing morangan.
nanti aku tanyakan ibukku yo.. cause mbak kakung aku dulu sinder disana..

TONO says:
September 26, 2010 at 12:38

ralat pabrik gulone… bukan pabrik gilone… he… he.. he..

TONO says:
September 26, 2010 at 12:39

mas coliq
tinggal dimana

Coliq says:
December 15, 2010 at 4:48

@tono: asli koripan :)

Mei says:
April 20, 2011 at 3:40

Wooh Mas Coliq wong Koripan thoo..he he salam kenal

dibjo says:
July 27, 2011 at 3:25

kemungkinan pabrik gula minggiran ada didaerah magersari morangan, sebab dulu ada rel yang menuju magersari dari setasiun

galang says:
August 3, 2011 at 7:05

q isuk maeng fc di psr bence,ng kulon dalan kidul psr kq eruh gmbar kui, tibakno tugu ng minggiran.. po mase sg psang gnbar kui?? apik

sahar khan says:
December 11, 2011 at 2:29

kalo boleh dikasih tahu pintu gerbang tersebut ada di selah mana? kira2 ruinnya masih ada gak yah?

soe one dee says:
January 5, 2012 at 7:21

Salam kenal, aku asli bangsongan, ngarepe lapangan sepak bola. Pabrik gula minggiran iku biyen lokasine mestine nang magersari, cedake smpn minggiran saiki. Biyen tilase isih ono, terus ono proyek brantas tengah keurug pasir. Aku biyen sing melu ngenggoni smpn minggiran (biyen smpn kelas jaug papar), dadi isih weruh bekas2 pg minggirian. Aku terpesona karo poto tempo dulu bangsongan n sekitare dadi yen isih nduwe tulung diposted. Saiki aku domisili nang balikpapan, tapi sering mulih bangsongan. Swd

heru says:
March 12, 2012 at 3:27

asik kang…. iso weruh wajah lama kota kelahiranku. ijin share yah????

kresna says:
June 16, 2012 at 3:53

mas qoliq rumahnya dimana lho? aku asli minggiran mas :) . salam kenal

darsonoalhacell says:
September 1, 2012 at 5:19

mbah kung ku biyen kerjo ning pabrik gulo kuwi kang..

yhanoe says:
April 2, 2014 at 7:18

salam kenal sdeyo.,.,.,.,omah q blkng SMP N 2 PAPAR tpatny d desa Minggiran, Dsn Morangan.,mbah kakung dlkerja d PG Ngadirejo trus pindah k PG Minggiran.,.,PG tsb Insyaallah berada d skitar SMP N 2 PAPAR (yg skarang).,msh ada sisa bongkahan bangunan d dpan SMP N 2 PAPAR yg blm bs dbongkar.,kira2 saking kuate bangunane

Leave a comment

Name (required)Comment
E-mail (required)
Website

pencarian dari search engine: gumul - photo asli kediri tempo dulu - photo asli kediri tempo dulu - pengarahan panji galuh 2014 - download rekaman radio penyiar radio wijang songko kediri - gambar rs hva toelongrejo - Legenda gunung kelud dalam bahasa ingris - Gambar peta besar daerah kediri - Gethuk gedang kediri - air terjn irenggolo/besuki goa selomangleng goa maria kawah kelud petilasan jayabaya - pondok pesantren kedunglo - lokasi GOR jaya baya kediri jawa timur - pizza italia di kediri - nama kampus kebidanan dikota malang - legenda samarinda - gambar kelinci - www cerita ngentot wong utan dan gambar ngentot - masakan jamur kota kediri - nasi goreng pak andik semampir maps - cerita sejarah di bendungan waru turi di kediri - foto bupati kediri dulu sampai sekarang - menu pizza inni sidoarjo jatim - jadwal sholat dhuhur daerah kediri - asal mula totok kerot - masa lalu gumul -



css.php